Nyári Károly Lyra- díjas zongoraművész 2005-ben alapította meg kamarazenekarát, amely már több mint 10 éve koncertezik országszerte nagy sikerrel. Az elmúlt évek töretlen sikere teremtette meg a lehetőséget arra, hogy 2016-tól a kamarazenekar Budapesti Jazz Szimfonikus Zenekar néven folytatja  tovább működését. A zenekar a koncertek alkalmával repertoártól függően különböző formációban lép színpadra.

A zenekar alapítója és kiváló zenésztársai a mai kor átütő energiájú egyedi hangzásvilágát megalkotva építenek hidat műfaji határokat átlépve a klasszikus és a jazz zene között, bemutatva annak művészetét és szépségét. A különleges koncertek megrendezésével a hagyományt megőrizve, zenei értéket juttat el az igényes zenére nyitott közönséghez. A zenekar tagjai a magyar klasszikus és jazz zenei élet kiemelkedő és meghatározó alakjai, magasan képzett előadóművészek. 

A Budapesti Jazz Szimfonikus Zenekar kiemelt projektjei közé tartozik Nyári Károly Budapesti Karácsonyi Koncertje, amely az évek során meghatározó zenei és kulturális eseménnyé nőtte ki magát. A karácsonyi koncertek célja a szeretet ünnepén a muzsika erejével és szépségével közelebb hozni és összekapcsolni embertársainkat, közösségeket építve.

Zenekarunk közreműködésével produkcióink az évek során eljutottak az ország kiemelt koncerttermeibe, ahol minden alkalommal elsöprő sikert arattak. A magas színvonalú előadásaink, a zenekar egyedülálló repertoárja és különleges hangzásvilága minden korosztályt megérint, hiszen célunk, hogy a társadalom minden korosztályához és rétegéhez eljuttassuk a klasszikus és a jazz zene művészetét és szépségét. Koncertjeinken évről-évre egyre több a látogató, így egyre nagyobb befogadóképességű helyszíneken rendeztük meg koncertjeinket.

A Budapesti Jazz Szimfonikus Zenekar nagy hangsúlyt fektet arra, hogy számos jótékonysági koncertet adjon iskolákban, kórházakban, templomokban, ahol a zenén keresztül segíthet és közvetlen kapcsolatba  kerülhet a közönséggel.

karacsoRólunk